Ontdek de omgeving

Omgeven door het groene Zuid-Limburgse Heuvelland en in het glooiende Gerendal vindt u Appartement Schin op Geul. Wanneer u uit ons raam kijkt, waant u zich volledig in het buitenland.

Schin op Geul
Het knusse dorpje Schin op Geul ligt ten zuidoosten van Valkenburg. Een plaatsje dat u beslist eens moet bekijken vanaf de Schaesberg of de Keutenberg, beroemd en berucht onder de wielrenners. Een prachtig panorama is uw beloning voor de klimtocht. Een statige kerk, een warme bakker, restaurants en cafés en bovenal… heel veel natuur.

Appartement Schin op Geul ligt op loopafstand van treinstation Schin op Geul

Valkenburg aan de Geul
In het hart van het glooiend Heuvelland flonkert het mergelstadje Valkenburg met haar rijke toeristische traditie. Al meer dan 125 jaar is Valkenburg een grote trekpleister met haar avontuurlijke grotten, attracties voor jong en oud, wellness faciliteiten, wielergeschiedenis, bruisende terrassen en het oudste station van Nederland. Vanaf november wordt Valkenburg omgetoverd tot een magische Kerststad die onlangs is uitgeroepen tot Europa’s beste Kerststad.

Valkenburg ligt op ongeveer 4 kilometer afstand

Gulpen
Het stadje Gulpen biedt een gezellig winkelcentrum met verwarmde terrasjes waar het goed toeven is. Hier vindt u toeristische attracties zoals een bierbrouwerij en een subtropisch zwemparadijs.

Gulpen ligt op ongeveer 5 kilometer afstand

Maastricht
Het goede leven in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg, wordt duidelijk als u een bezoek brengt aan deze magnifieke stad. Zowel historische panden als hippe designerwinkels zijn vindbaar in de typische binnenstad.

Maastricht ligt op ongeveer 20 kilometer

Euregio
Zuid-Limburg is omringt door België en Duitsland en hiermee het hart van Europa. Maak een uitstapje naar het historische Aken, het hippe Hasselt, of maak een boottocht naar Luik. Op minder dan een uur afstand bevindt u zich daadwerkelijk in het buitenland.

Wandelen en fietsen
Natuurliefhebbers kunnen hun hart niet op in deze omgeving: eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden die gemakkelijk te voet of op de fiets te bereiken zijn. Met het bos naast de deur start het mooiste wandelpad van Valkenburg bij appartement Schin op Geul. Op de weg naar Valkenburg ontdek u onder andere statige kastelen in het Geuldal, de drie beeldjes en de kluis op de Schaesberg. Een prachtig wandelgebied is het Gerendal waar u vanuit de woonkamer zicht op heeft. Via een nieuwe brug over de Geul zit u binnen 15 minuten in de orchideeëntuin die midden in dit gebied ligt. Ook met de fiets bent u binnen een paar minuten in Valkenburg en Gulpen. Zin in een stevige fietstocht? Trek het Heuvelland in en geniet van de prachtige vergezichten. Wij helpen u graag met het huren van een fiets of e-bike. Op zoek naar meer uitdaging? Nergens in Nederland is zoveel wielerhistorie geschreven als op het Zuid-Limburgse asfalt. Beroemde beklimmingen zoals de Cauberg en de Keutenberg zijn berucht en beroemd onder wielerfanaten. VVV Zuid Limburg heeft veel mooie routes op een rijtje gezet.

Attracties
Internationale topattracties liggen om de hoek van Appartement Schin op Geul. Ontdek historische als ook hedendaagse bezienswaardigheden. Er valt heel wat te beleven zoals GaiaZOO in Kerkrade, De Miljoenenlijn vanaf stoomstadje Simpelveld, Thermae 2000 in Valkenburg, het Drielandenpunt in Vaals, Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf, SnowWorld, de grotten in Valkenburg en Maastricht en de lekkerste bierbrouwerijen en wijngaarden.